Počela vakcinacija starijih od 80 godina: Do srijede ujutru završetak prioritetnih grupa(VIDEO)
Ilustracija

Počela vakcinacija starijih od 80 godina: Do srijede ujutru završetak prioritetnih grupa(VIDEO)

U Podgorici je jutros, na četiri punkta u Sportskom centru Morača (SC), počela vakcinacija starijih od 80 godina.

Vakcinacija je, organizovana i u dva punkta u zdravstvenom objektu „Stara Varoš“, a kasnije će se, prema potrebama, otvoriti i punktovi u ostalim za to predviđenim zdravstvenim objektima.

Iz Doma zdravlja Podgorica podsjećaju da su prva prioritetna grupa za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 osobe starije od 80 godina.

Ukoliko se vakcinacija nastavi ovim tempom, do srijede ujutru će vakcinacija prioritetnih grupa biti gotova, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović okupljenim medijima, nakon početka vakcinacije prioritetnih grupa.

“Moram da izrazim zadovoljstvo nakon obilaska jer su se naši sugrađani odazvali pozivu na vakcinaciju. Vakcina je efikasna, bezbedna i sigurna, stoga apelujem da se svi vakcinišemo”,kazala je ministarka, prenosi agencija Mediabiro. 

Njen resor i Institut za javno zdravlje preduzeće niz aktivnosti sa ciljem motivisanja građana da se vakcinišu. Ona je izrazila uvjerenje i da će povećati broj medicinskih radnika koji su se prijavili za vakcinaciju.

“Važno je da se građani motivišu na poštovanje mjera, jer ukoliko se ne budu pridržavali mjera, one neće dati rezultate. Molim sve da se pridržavaju mjera kako ne bismo išli na strožije”, poručila je Borovinić Bojović. 

Dezinfirmacija je, kako je navela, da je u Nikšićkoj bolnici u jednom trenutku došlo do nestašice lijeka Longacef.

“Takođe, sve ostale ljekove, koji su neophodni za liječenje i praćenje kovida, posjedujemo u dovoljnoj mjeri”, istakla je ona. 

Na press konferenciji je kratko bilo riječi i o odlasku pojedinih članova Vlade Crne Gore na sahranu umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.

“Više puta do sada sam davala izjavu da insistiram na poštovanju mjera, i da te mjere jednako važe za sve građane. Ja sam jedan od 12 ministara u Vladi, a ta pitanja morate da postavite na drugu adresu, zato što ja nisam neko ko pravi plan rada niti određuje aktivnosti drugih ministara niti premijera. Stoga Vas molim da ta pitanja uputite akterima, drugim ministrima ili premijeru”, odgovorila je Borovinić Bojović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.