Korejci u poznatom takmičenju otpjevali Marijinu „Molitvu" na srpskom(VIDEO)

Svakog petka uveče, u Koreji se emituje muzičko takmičenje "Phantom Singer". U posljednjoj epizodi čula se i „Molitva" Marije Šerifović.

„Pjesma Molitva je pobijedila na Pjesmi Evrovizije prije 14 godina. Za ovo vrijeme nije bilo evropske zemlje gdje nije bila izvođena, obrađivana, prevođena. Malo je poznato, na primjer, da ju je i jedno 'krilo' svjetski poznatih 'Džipsi kingsa' ('Seven kings') izvodilo na španskom (postoji verzija na Jutjubu)", naveo je direktor PGP-a i autor muzike za Molitvu, Vladimir Graić,prenosi RTS. 

„Ipak, ovo je prvi put da je neko van evropskog kontinenta izveo pjesmu (Južna Koreja) i to na srpskom jeziku!?! Činjenica, promijenili su malo sam sklop numere, prilagodivši ga sebi, očigledno. Momci su odlični pjevači i vidim da je reakcija auditorijuma sjajna. Drago mi je što Molitva nastavlja svoj život, na neki način reprezentujući i našu zemlju i kulturu", dodao je Graić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.