SD Nikšić: Demokrate zapošljavaju u nikšićkoj bolnici pred izbore?
SD

SD Nikšić: Demokrate zapošljavaju u nikšićkoj bolnici pred izbore?

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje od 5.03. jasno su vidljivi oglasi kojima se, u Opštoj bolnici Nikšić, zapošljavaju kandidati za sljedeća mjesta: portir, vozač sanitetskog vozila, šnajder/krojač, radnik na održavanju higijene, servirka, KV kuvar, radnik u vešeraju, ložač, referenti za tehničko održavanje medicinske i računarske opreme i za pravne i kadrovske poslove, kao i sekretar direktora bolnice, saopštile su Socijaldemokrate.

Iz ove partije kažu da se potražuje i određeni medicinski kadar koji se eventualno može pravdati epidemijom COVID19, ali vrijeme raspisivanja oglasa upućuje da se radi o nečemu drugom.

Radi se kako dodaju iz SD, o kršenju odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, odnosno o primjeru partijskog zapošljavanja iz udžbenika, 9 dana prije izbora.

"Ironija je to što su upravo Demokrate bile te koje su najglasnije kritikovale tzv. “partijsko zapošljavanje” u vremenu kada su bile opozicija. Sada više nijesu tako gadljivi, jer im je to, očigledno, jedini način da zakuce koji glas više. Nakon sto su vidjeli da su Nikšićanke i Nikšićani prezreli njihovu politiku koja ni o čemu nema stav i koja govori samo o tome da aktuelnu lokalnu vlast treba smijeniti, a šta ćemo poslije, to niko ne zna (kao i na državnom nivou), nakon što su Nikšićanke i Nikšićani prezreli njihovu politiku glumljenja žrtve, a zapravo su upravo oni ti koji su agresivni i ciji aktivisti maltretiraju narod, ostalo im ne da jedino na ovaj način pokušaju pridobiti koji glas više. Što bi oni rekli, mir je kad partijski zapošljavamo za glasove, pred nikšićke izbore", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju da direktoru OB Nikšić, "inače “nepartijski” postavljenom kadru koji je na to mjesto došao kao predsjednik OO Demokrata Nikšića, nije prvi put da iznosi neistine".

"To je čovjek koji je, mimo svih propisa, pustio nosioca liste ZBNK, Marka Kovačevića, da uđe u bolnicu i fotografiše se sa jednim od pacijenata, to je čovjek čiji je brat, COVID pozitivan, pregledao tog istog pacijenta, to je čovjek koji konstantno širi neistine o stanju u nikšićkoj bolnici i koji je, u nekoliko navrata, čak i sam sebe uspio da demantuje.

Od nadležnih institucija oćekujemo da se hitno pozabave ovim pitanjem,utvrde da li je došlo do kršenja zakona i odgovorne, u ovom slučaju direktora bolnice Marka Mitrovića,predsjednika OO Demokrata Nikšić, adekvatno sankcionišu", zaključuju iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.