Preminuo muzičar Aleksandar Sanja Ilić
Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe "Balkanika"

Od posljedica kovida

Preminuo muzičar Aleksandar Sanja Ilić

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić preminuo je od posljedica kovida 19, prenosi RTS.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspješan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani", a zatim u grupi „San".

Njegova pesma Halo, halo u izvođenju grupe „Aske" predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1982. godine.

Dvije godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspjehom snimaju njegovu kompoziciju Princeza koja je postala i ostala hit.

Grupu „Balkanika" osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine.

Sa „Balkanikom" je nastupao na koncertima širom svijeta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2018. godine.

Sa pjesmom Nova deca, grupa je ušla u finale takmičenja u Lisabonu.

Sanja je pisao i muziku za filmove i serije, među kojima su Vukovar, jedna priča i Selo gori a baba se češlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.