Odobrene subvencije za februarske zarade u Budvi i Tivtu
Ilustracija

Odobrene subvencije za februarske zarade u Budvi i Tivtu

Vlada Crne Gore odobrila je subvencije za februarske zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu u opštinama Budva i Tivat.

Iz Ministartva ekonomskog razvoja saopšteno je da je Vlada Crne Gore odobrila subvencionisanje februarskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada, po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, za zaposlene u opštinama Budva i Tivat, s obzirom na novonastale okolnosti, tj. naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu rada vaspitno-obrazovnih ustanovau ovim opštinama, od 11. februara.

"Intenzitet podrške je 50% iznosa subvencije koja je definisana Programom subvencionisanja zarada u I kvartalu 2021. godine, odnosno 50% bruto minimalne zarade", kazali su iz tog vladinog resora.

Kada je u pitanju podrška za zaposlene po istom osnovu, za sada, u opštinama Herceg Novi i Ulcinj, zbog perioda stupanja na snagu naredbi Ministarstva zdravlja, podrška će se, kako su kazali, realizovati u aprilu, kroz subvencionisanje martovskih zarada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.