Petrović Njegoš: Riješićemo pitanja pasa lutalica u Nikšiću
Ana Petrović Njegoš

Petrović Njegoš: Riješićemo pitanja pasa lutalica u Nikšiću

Evropski tim za Nikšić, prepoznat po tome što biračima nudi konkretna rješenja za probleme, pa ćemo se u narednom periodu aktivno posvetiti rješavanju pitanja pasa lutalica u našem gradu, saopštila je Ana Petrović Njegoš, kandidatkinja za odbornicu liste te koalicije.

Petrović Njegoš poručuje da se iz lokalne kase godišnje za naknade građanima zbog ujeda pasa lutalica isplaćivalo nekoliko desetina hiljada eura.

"Evropski tim za Nikšić ima pripremljen plan prema kojem će za mnogo manje novca biti stvoreni institucionalni i drugi okviri kako bi se taj problem riješio na sistemski način. Planiramo da kroz ulaganje u azil na human način to pitanje riješimo, svjesni da je ignorisanjem tog problema ugrožena i sama bezbjednost naših građana. Iako smo u prethodnom periodu obezbijedili dobre osnove za rješavanje problema pasa lutalica, pritužbe građana nas obavezuju da se ovim pitanjem i dalje bavimo", navela je Petrović Njegoš.

Podsjetila je da je Svjetska organizacija za zdravlje životinja usvojila Regionalnu strategiju rješavanja problema pasa lutalica za 11 zemalja Balkana.

Dodaje da se kroz utvrđene mjere planira rješavanje ovog problema do 2025. godine.

"Evropski tim za Nikšić radiće na realizaciji utvrđenih mjera sa ciljem da se broj pasa lutalica smanji, poveća broj odgovornih vlasnika i izgrade dodatna uređena skloništa i prihvatilišta za pse", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.