U Ministarstvu iznenađeni reakcijom vlasnika UNIRPOM-a

"Vlada ne pristaje na ucjene, prava radnika urediti na pravedniji način"

Iznenađeni smo reakcijom vlasnika UNIRPOM-a gospodina Veselina Pejovića i činjenicom da ima namjeru da zatvori fabriku i ostavi 600 radnika bez posla - kazali su iz Ministarstvo ekonomskog razvoja, koji resor, kako su naveli, prikuplja informacije i detaljno sagledava novonastalu situaciju u Kombinatu Aluminijuma Podgorica.

"Ovo posebno iz razloga što je kompanija UNIPROM d.o.o. (KAP) korisnik značajnih povlastica kao što su umanjenje troškova po osnovu poreza i doprinosa na dohodak, što je benefit poslovanja kompanije u okviru biznis zone, kao i podrške za realizaciju investicija za izgradnju novog pogona kroz Program za unapređenje konkurentosti privrede koje sprovodi Ministarstvo ekonomskog razvoja", naveli su u saopštenju.

Vlada Crne Gore, istakli su, ulaže sve napore da kreira uslove koji će svim privrednim subjektima omogućiti da normalno posluju, ali istovremeno, poručuju, ne pristaje na ucjene bilo koje vrste.

"Evidentno je da se prava radnika u periodu sprovođenja stečajnog postupka, koji u ovom slučaju traje skoro 8 godina bez procjene koliko će još trajati, moraju urediti na pravedniji način – čime bi se radnicima omogućilo ostvarivanje prava iz domena radnih odnosa. Ministarstvo ekonomskog razvoja će zato pokrenuti incijativu da se preispitaju postojeća zakonska rješenja", saopšteno je.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao i Vlada Crne Gore, u kontinuitetu, napominju, radi na rješavanju naslijeđenih višegodišnjih problema, te stoga smatraju da je neophodno da se na dijalog pozovu sve strane i preispitaju okolnosti zbog kojih je došlo do najave otpuštanja radnika i da se kroz zajednički razgovor nađe održivo rešenje.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.