Pejović zatražio da se ne politizuje pitanje KAP-a

"Vlada na potezu u slučaju KAP-a"

Kompanija Uniprom neće prekidati radni odnos sa 600 radnika ukoliko Vlada do četvrtka formira komisiju koja bi se uvjerila u kakvim uslovima rade u Kombinatu aluminijuma (KAP) u stečaju, kazao je vlasnik te kompanije Veselin Pejović.

"Želim da Vlada oformi komisiju, da posjeti Kombinat aluminijuma. Da vide i da se uvjere u kakvim uslovima rade zaposleni u Kombinatu. Ako Vlada donese rješenje da je to 'pakao', 'pakao' ćemo da zatvorimo. Ako rješenje bude da su adekvatni uslovi za normalan rad, to je sasvim druga priča", kazao je Pejović za TVCG.

On je zatražio da se ne politizuje pitanje KAP-a i da se u tom preduzeću poštuju sve zakonske obaveze.

“Kompanija Uniprom nalazi se na bijeloj listi poreskih obveznika i državi ne duguje ni centa poreza i doprinosa”, kazao je Pejović za Televiziju Crne Gore (TVCG).

On je ekipi TVCG pokazao dokument Poreske uprave na kojem stoji da Uniprom ne duguje ni centa državi po osnovu poreza i doprinosa, i pozvao nadležne da utvrde istinu i sami donesu zaključke.

Dio radnika KAP-a danas je u 15 sati kratkotrajno blokirao magistralni put Podgorica-Bar, zahtijevajući od premijera Zdravka Krivokapića da primi na razgovor Pejovića i da im se omogući da nastave sa radom, najavljujući da će u ponedjeljak protestovati ispred zgrade Skupštine.

Menadžer KAP-a Nebojša Dožić pozvao je poslanike da posjete Kombinat aluminijuma i upoznaju se s radom i rezultatima, kao i sa uslovima u kojima rade zaposleni.

On je kazao da mu je čudno što se o tome raspravljalo na Komsiiji za kontrolu privatizacije.

“Stečaj još traje. Interes Uniproma je da se stečaj završi što prije jer ne možemo u stečaju da sarađujemo s našim partnerima”, rekao je Dožić.

On je dodao da bi volio da vidi šta radnici žele sa KAP-om – da li je istina ono što su rekla tri bivša radnika ili ono što je on rekao.

“Treba da neko intitucionalno utvrdi šta se dešava u KAP-u, da se ne donose zaključci paušalno”, naveo je Dožić.

Pejović je naložio otpuštanje 600 radnika koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.