Leposavić posjetio napadnutog pripadnika LGBTIQ zajednice: Kukavički napad, nadležni će učiniti sve da počinioci budu otkriveni i kažnjeni

Leposavić posjetio napadnutog pripadnika LGBTIQ zajednice: Kukavički napad, nadležni će učiniti sve da počinioci budu otkriveni i kažnjeni

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić posjetio je danas, u skloništu LGBTIQ organizacije Foruma Progres, mladića koji je prije dva dana napadnut u Podgorici.

Leposavić je iskazao punu podršku članu Foruma Progres, izrazivši nadu u brz oporavak od teških tjelesnih i duševnih povreda koje je pretrpio od onih koji su, za razliku od njega, kako je kazao, kukavice.

„Nadležne institucije učiniće sve da izvršioci, a moguće i nalogodavci, ovog gnusnog napada budu otkriveni i kažnjeni. Samo na taj način biće poslata adekvatna poruka svima koji namjeravaju da otruju ovo društvo mržnjom i netolerancijom, posebno  kada su mržnja i nasilje usmjereni prema pripadnicima ranjivih grupa  kakva je, bez dileme, LGBTIQ zajednica" poručio je ministar Leposavić. 

Napadači su, podsjetili su iz ministarstva, u mraku, atakovali na život, zdravlje i slobodu  nedužnog mladića u trenutku kada je išao u posjetu roditelju.

Jasno je da izvršioci pokušavaju da zaustave civilizacijski i moralni iskorak cijelog društva, i da čitavu zajednicu  zadrže u blatu omraze. To vrijeme je neminovno za nama. Nijedan građanin ove države neće više trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja - poručuju iz tog Vladinog resora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.