Pejović naložio otpuštanje 600 radnika
Veselin Pejović

Uniprom i KAP

Pejović naložio otpuštanje 600 radnika

Vlasnik kompanije Uniprom KAP i Veselin Pejović, kao što je juče najavljeno, naložio je otpuštanje 600 radnika, koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

“Kompanija Uniprom KAP i njen vlasnik, Veselin Pejović, poslali su službenom poštom stečajnom upravniku i Nebojša Dožiću dopis u kojem su potvrdili ono što je juče i najavljeno, a vezano za prekid radnog odnosa za 600 radnika u KAP-u koji inače imaju pravo na otpremninu. Takođe, kako politički poeni hoće preko naših leđa da se dobijaju, iznoseći neistine, u dodatku dostavljamo i potvrdu da smo na bijeloj listi poreskih obveznika. Nama ne moraju da se izvinjavaju zbog neistina, ali građanima bi trebalo”, poručuju iz ove kompanije.

Podsjetili su javnost na trend rasta plata sa dolaskom Uniproma.

“Podsjećamo javnost da je prije dolaska Uniproma prosječna plata je bila 472 eura, a nakon preuzimanja prosječna plata je danas 792 eura. Ukupno neto zarada isplaćeno u periodu od 19.jula 2014.godine zaključno sa januarom 2021.godine iznosi 28.320.108,06 eura . Porezi i doprinosi plaćeni za ovaj vremenski period su 9.269.171.80 eura. Do sada se u razvoj KAP-a, uprkos padu cijene aluminijuma na berzi, uložili smo preko 100 miliona eura, a imovinu smo iz korišćenja prevodili u pravo svojine pet godina. U zadnje dvije godine bila je velika kriza u metalskoj industriji, četiri kombinata aluminijuma u Evropi su zatvorena a jedan od njih je i kombinat u Mostaru”, naglašavaju iz Uniproma.

Dodaju da sa novim fabrikama koje je Uniprom napravio, godišnji izvoz bi trebao da bude u zavisnosti od aluminijuma na berzi između 200 i 250 miliona dolara.

Navode, da je Uniprom je samo prema budžetu Crne Gore i državnim kompanijama u periodu od 2014god pa do 31.12.2020god platio 361,8 miliona eura, od čega su za PDV izdvojili 81,9 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.