CARM: Napad na LGBTQ osobu odraz je društva u kojem živimo
Ilustracija

CARM: Napad na LGBTQ osobu odraz je društva u kojem živimo

Dvadesetjednogodišnji član LGBT Forum Progres prije dva dana preživio je monstruozan napad, od zasad neidentifikovanih lica. Centar za afirmaciju i razvoj mladih najoštrije je osudio ovaj gnusan čin koji se, podsjećaju, dogodio u trećoj deceniji 21. vijeka u evropskoj Crnoj Gori.

"Dvadesetjednogodišnji član LGBT Forum Progres preživio je preksinoć torturu u jednom podgoričkom naselju, nakon što su ga dvojica napadača oborila, tukla i sječivom rezala po licu, vratu i grudima... Tom prilikom žrtvi je urezan krst na grudima, nanijete su joj i povrede u predjelu genitalija, te otuđen novac i pojedini lični predmeti", navode iz CARM-a.

Ističu da je ovo odraz društva u kojem živimo i dokaz koliko su zapravo osobe koje pripadaju LGBTQ zajednici ugrožene.

"Ovo je i svjedočanstvo kako se vaspitavaju djeca i mladi u kako kažu, prvoj narednoj zemlji članici Evropske unije. Zaista se nadamo da će Uprava policije i drugi relevatni činioci u što kraćem roku identifikovati napadače i privesti ih pravdi. U konačnici, nadamo se da će eventualna kazna biti najoštrija moguća kako bi se stalo na put ovakvim i sličnim ”junacima“", saopštio je CARM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.