Vojinović: Namjera ove vlasti je da ugasi FCKJ, nećemo im to dozvoliti
Vladimir Vohjinović

Vojinović: Namjera ove vlasti je da ugasi FCKJ, nećemo im to dozvoliti

Obustava finansiranja tekućih obaveza Fakulteta za crnogorski jezik i književnost najava je završnoga udarca koji se sprema toj instituciji, odnosno najava je konačnoga gašenja jedne od najsvjetlijih tačaka montenegristike, saopštio je prof. dr Vladimir Vojinović, član Glavnog odbora DPS Crne Gore.

"Samo šest godina nakon prijema prve generacije studenata, ovoj mladoj visokoškolskoj i naučnoj instituciji, koja je već ostvarila zapažene nastavne i naučne rezultate, i u više nego skromnim uslovima rada, zahvaljujući promjeni političkoga kursa u zemlji, sprema se zatvaranje", kaže Vojinović.

On je pozvao nadležne da prekinu opstrukciju rada FCJK.

"Jer ako to ne učine danas, moraće već nakon lokalnih izbora u Nikšiću. Na tim izborima će svakako dobiti jasnu poruku građana koji se iz dana u dan uvjeravaju u to da su pritisci na institucije i članove akademske zajednice kojima se Crna Gora ponosi zapravo korak dalje u nastojanjima da se obesmisli međunarodni pravni subjektivitet države Crne Gore", kazao je Vojinović.

Takođe, on je pozvao Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, Ambasadu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Ambasadu Savezne Republike Njemačke da s pažnjom proprate odnos novih vlasti prema FCJK, kako bi se neposredno uvjerili u stanje nove crnogorske demokratije i u to kakav status nova vlast namjenjuje nastavnicima i naučnicima koji unaprijeđuju montenegristiku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.