Policija istražuje napad na LGBT lice u Podgorici
ilustracija

Policija istražuje napad na LGBT lice u Podgorici

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja sinoćnjeg događaja, saopštila je Uprava policije povodom napada na LGBT osobu u Podgorici.

Kako je potvrđeno iz policije, oštećeni je prijavio da su ga sinoć oko 19 časova ispred njegove porodične kuće napala dva nepoznata muška lica kojom prilikom je on zadobio lake tjelesne povrede, te su od njega otuđili novac i ručni sat.

"Sa događajem je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva, te je podgorička policija o događaju obavijestila i državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.Policijsko – tužilačke aktivnosti po ovom predmetu su i dalje u toku.", saopštila je Uprava policije.

"Sinoć je napadnut član LGBT Foruma Progres, oštrim predmetom su mu nanesene povrede u predjelu genitalija, iscrtan mu je krst u predjelu grudi, ukraden novac i sat. Apelujem na policiju i tužilaštvo da počinioce što prije pronađu i procesuiraju", saopštila je na Tviteru predsjednica NVO LGBT Foruma Progres, Bojana Jokić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.