Đeljošaj saslušan u tužilaštvu: Ja sam spokojan i siguran da sam uradio ono što je pravedno
Nik Đeljošaj

Đeljošaj saslušan u tužilaštvu: Ja sam spokojan i siguran da sam uradio ono što je pravedno

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu da je tužiteljki iznio čitav kontekst onoga što se desilo u Tuzima, te da su na političku akciju dali politički odgovor.

"U obavezi sam kao gradonačelnik da zaštitim Ustav Crne Gore od diskriminacije. Da je bilo diskriminiacije dobili smo potvrdu nakon 48 sati, kad su mjere promijenjene. Bile su donijete protiv prakse i tabela IJZ. Na početku sam joj ukazao da smatram ovu prijavu veliku uvredu prema meni zbog svega što sam radio prošle godine kad su svi bježali od korone. I sad nas optužuju da kršimo mjeru što ne moćemo dozvolizi", kazao je Đeljošaj, prenosi Pobjeda.

On je kazao da se dešavanja iz prošle godine, kada su Tuzi bili u karantinu, ne mogu tako brzo zaboraviti i da su svima pokazali kako se bori protiv širenja zaraze.

"Institucije neka rade svoj posao, ja sam spokojan i siguran da sam uradio ono što je pravedno. Ispoštovaću svaku odluku, čak i da odem u zatvor ako treba", rekao je Đeljošaj.

Istakao je da smatra da je radio u interesu Opštine Tuzi, ali i čitave Crne Gore.

Objasnio je da im se na teret stavlja to što su blokirali saobraćajnicu i tako, navodno, ometali obavljanje službenih radnji.

Nakon Đeljošaja, biće saslušan i Redžep Čunmuljaj, v.d.načelnika Komunalne policije, kao i komunalni policajac koji se tereti za isto djelo.

Uprava policije je na osnovu naloga dežurnog tužioca još u četvrtak podnijela krivične prijave protiv Đeljošaja, vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije u tom gradu Redžepa Čunmuljaja i jednog komunalnog policajca zbog krivičnog djela pozivanja na otpor putem pomaganja.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede,u policiji su juče saslušavani svi vlasnici ugostiteljskih objekata u Tuzima. Riječ je, kako nam je rekao sagovornik iz Tuzi, više dedetina ljudi.

Policija je nakon uklanjanja blokade i razilaženja građana toga dana po nalogu ODT snimala ugostiteljske objekte. Svi loklali u Tuzima su u tom trenutku bili otvoreni.

Ministarstvo zdravlja je prošle sedmice naredilo zatvaranje ugostiteljskih objekata u Tuzima, Danilovgradu i Baru iako te opštine nisu bile u epidemiološki „crvenoj zoni“. Mjera je donešena kako bi se na taj način spriječili Podgoričani da idu u te gradove.

Ugostitelji iz Tuzi, ohrabreni porukama predsjednika Opštine Nika Đeljošaja, koji je optužio Vladu da je donijela političku odluku i da ta opština neće dozvoliti poniženje kao i da je, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Opština ta koja izdaje rješenja i zabrane o radu lokala, otvorili su prošlog četvrtka svoje objekte. Nakon pokušaja policije da ih zatvori, sa lokalnom komunalnom policijom i građanima blokirali su put na samom ulazu u centar Tuzi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.