Ministarstvo apelovalo: Direktori škola da spriječe kupovinu poklona za 8. mart
Ilustracija

Ministarstvo apelovalo: Direktori škola da spriječe kupovinu poklona za 8. mart

Iz Ministarstva prosvjete apelovali su na direktore svih osnovnih škola u Crnoj Gori da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8.mart učiteljicama i nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

U dopisu, koji je direktorima upućen juče, navodi se da su se Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta obratili roditelji “prigovorom da se animiranjem putem viber grupa skupljaju novčana sredstva od učenika u svrhu kupovine poklona povodom određenih datuma”.

Iz Ministarstva su zamolili direktore da u saradnji sa nastavnicima spriječe ove aktivnosti, budući da se one ne odnose na vaspitnu i obrazovnu funkciju škole.

Direktorima je još jednom skrenuta pažnja da ne smiju dozvoliti ni prodaju dodatne literature u školama.

“Takođe, odredbama člana 137 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano je da ustanova koja se finansira iz javnih prihoda ne može zahtijevati od učenika participaciju za pokriće troškova obrazovanja, kao i da nije dopušteno promovisanje i prodaja literature koja nije obavezna (časopisi, novine, listovi, slikovnice, slovarice, zbirke i slično)”, navodi se u dopisu Ministarstva upućenom direktorima,prenosi portal Roditelji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.