LP: Sramno, Abazović označio pola naroda kao kriminalce, da reaguje ombudsman
LP

LP: Sramno, Abazović označio pola naroda kao kriminalce, da reaguje ombudsman

Današnja Izjava potpredsjednika Vlade Abazovića da "pola Crne Gore ne spava" zbog ruke pravde koja radi, sramotna je pa čak i za Abazovića, saopšteno je iz Liberalne partije.

Iz ove partije ističu da je potpredsjednik Vlade prevazišao sam sebe, "pa čak i svojeg kolegu Medojevića, u svojem magnovenju i visokom letu sa vrha vlasti".

"Abazović ide korak dalje pa bi da hapsi sve koji misle drugačije od njega očigledno, ili ti 325.000 Crne Gore koje je danas kriminalizovao", kažu iz LP.

Dodaju da na ovaj način niko nikada nije uvrijedio toliko građana. 

"Osim što se permanentno miješa u nadležnoati tužilaštva, pa i krši pretpostavku nevinosti, ustavno načelo, i unaprijed hapsi i osuđuje ljude koji samo daju izjave u tužilaštvu i uredno se vraćaju svojem poslu, on je počeo ozbiljno da ugrožava i osnovne ljudske slobode svih građana Crne Gore. Svih, jer je teško pretpostaviti ko sve ulazi u tu njegovu polovinu koja ne spava mirno. Pokušaji da kreira atmosferu straha, linča i nesigurnosti staljinističkim i gestapo metodama neće proći. Pozivamo ombudsmana, zaštitnika prava građana da hitno reaguje na ove gnusne uvrede naroda Crne Gore i upozori vrh vlasti da prestane sa šikanijom i stvaranjem psihoze te da poštuje podjelu vlasti na tri grane. Institucije sistema  trebaju podršku kako se ne bi urušile pod ovakvim političkim pritiscima", navode iz LP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.