Miroslav Škoro potencijalni kandidat za novog gradonačelnika Zagreba
Miroslav Škoro

Miroslav Škoro potencijalni kandidat za novog gradonačelnika Zagreba

Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro mogao bi biti kandidat za novog gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj.

Nakon iznenadne smrti dosadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića 28. februara, Škori se, kako nezvanično saznaje "Jutarnji list", neočekivano pružila prilika da privuče taj dio biračkog tijela pa su u njegovoj stranci procijenili da bi upravo on bio najbolji njihov kandidat.

Škoro je prisustvovao Bandićevoj sahrani, gdje je rekao da će vrlo brzo, kao što je obećao, izaći s kandidatkinjom ili kandidatom koji će predstavljati Domovinski pokret.

"Trudit ćemo se sve napraviti za dobrobit Zagreba koji je ranjen grad", rekao je Škoro.

Sam Škoro zadnjih dana nije bio određen na upite hrvatskih novinara o mogućoj kandidaturi za prvog čovjeka Zagreba. Međutim, nije ni odbacio ove špekulacije, a nakon Bandićeve smrti postalo je jasno da ozbiljno o tome razmišlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.