Prioritetne grupe ne mogu da biraju vakcine

Prioritetne grupe ne mogu da biraju vakcine

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da građani koji su u prioritetnoj grupi za vakcinaciju neće moći da biraju vakcinu koju žele da prime, dok će oni koji ne pripadaju rizičnoj kategoriji „moći da razmiljaju o tome koju bi vakcinu željeli da prime“

"Pitanje biranja vakcine ne može se odnositi na prioritetne grupe. U tom smislu uloga izabranih ljekara biće velika za sve one koje pripadaju prioritetnim grupama i izbor vakcine zavisiće od zdravstevnog stanja i bolesti",  rekla je Borovinić Bojović na sjednici Odbora za zdravstvo.

Oni građani Crne Gore, rekla je ministarka a prenosi Pobjeda,  koji će se vakcinisati a nisu rizična grupa, ukoliko na raspolaganju bude različitih vakcina, moći će da razmišljaju o tome koju bi vakcinu primili radije ili ne, uz obavezu ljekara epidemiologa koja će sve građane uputiti na sve ono što su nus pojave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.