Dogovorena vlast u Budvi
Opština Budva

Stranke koalicije postigle konzenzus

Dogovorena vlast u Budvi

Predstavnici vladajućih partija u Budvi, Nove srpske demokratije, Demokrata, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Prave Crne Gore dogovorile su se danas, da gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, što mu zakon dozvoljava, donese odluku o imenovanju upravnih odbora preduzeća i savjeta kulturnih ustanova, te donese odluku o budžetu i Planu investicija.

Ovim je postignut dogovor predstavnika partija koje se praktično pola godine nijesu saglasile .

Kako je "Vijestima" potvrđeno, zbog epidemiološke situacije sjednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sjednici potvrditi.

Dogovor oko raspodjele članstva u upravnim, odborima direktora i savjetima praktično je ozvaničio postkoalicioni dogovor na kome će biti i ostale funkcije u izvršnoj vlasti biti raspodijeljene.

Kako je mandat upravnim, odborima direktora i savjetima prestao 7. februara to su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove u kojima ima gotovo hiljadu radnika našla u teškoj situaciji, jer ne mogu funkcionisati.

Nakon što Carević koliko danas ili sjutra imenuje odbore direktora i upravne odbore, oni bi odmah mogli održati konstitutivne sjednice i izabrati direktore.

Donošenje budžeta i Plana investicija je bilo neophodno kako bi izvršna vlast funkcionisala.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.