OO DPS Nikšić: Dr Pero Mitrović svjesno širio koronu po Nikšiću, ministarka hitno da reaguje
Demokratska partija socijalista, Nikšić

OO DPS Nikšić: Dr Pero Mitrović svjesno širio koronu po Nikšiću, ministarka hitno da reaguje

I dok ministarka Borovinić Bojović, koja je izgubila kontrolu na COVID-19 u Crnoj Gori, pokušava uticati na izbornu volju Nikšićana pišući politička saopštenja, njeno ministarstvo ignoriše očigledno kršenje i zdravstvenog i Krivičnog zakona Crne Gore, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću.

"Izgleda da  režiser i glumac nijesu prošli adekvatnu školu osnovnih glumačkih vještina, pa providno padaju na svakoj svojoj predstavi. Ne samo da su se zaigrali režiser i glumac amaterske predstave koju potpisuju DF-ove mlade nade i uzdanice Marko Kovačević i Luka Trebješanin, već su sada dobili i suflere a svesrdno im pomažu amaterski doktor i direktor bolnice Nikšić - braća Mitrović - Pero  i Marko", kazali su iz DPS-a.

Poručuju da "26. februara biber sprej, po medicinskoj praksi po prvi put ne ostavlja nikakve tragove pacijentu, motke i predmeti nikakve modrice i podlive, doktor Perica Mitrović u bunilu korone sve to ipak prepoznaje i hitno dolazi da riješi slučaj i "Demokratski" pomogne glumačko umjetničko djelo DF-a".

"Doktor Pero bez presedana čini krivično djelo, i iz izolacije dolazi do bolnice gdje od nedavno mlađani Mitrović direktoruje. Dr Pero se hvata pera  i upućuje pravog pacijenta na "hirurgiju radi praćenja". Više je nego jasno da niko drugi nije želio da potpiše falsifikovani medicinski izvještaj, već je direktor morao da pozove svog brata bolesnog od kovida, da napusti izolaciju, raširi virus po Nikšiću, zarazi po kojeg građanina, i na kraju izvrši krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a poručuju da pozitivan rezultat na koronu od 16. februara zakonski obavezuje, ako već Hipokratova zakletva za njega ne važi, da bude u izolaciji 14 dana, odnosno najranije do 1. marta.

"Nikšićani, treba li drugog dokaza do ovog gdje smo svjedoci da su zarad političkih poena braća Mitrović spremna da ugroze zdravlje i pacijenata i drugih kolega i zaposlenih? Koliko je pacijenata i osoblja OB Nikšić zaraženo zahvaljujući osionosti i nemoralu dvojice doktora?", kazali su iz DPS-a.

Upitali su hoće li ministarka opet “skrenuti pažnju”  ili pak preduzeti jasne kaznene odredbe - smijeniti direktora bolnice po hitnom postupku,  njegovom bratu privremeno oduzeti licencu a sebi potpisati ostavku?

Pozvali su zdravstveno-sanitarnu inspekciju da pod hitno ispita slučaj i podnese prijave adekvatne učinjenom djelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.