"Cilj je da napravimo novu, modernu, efikasnu, samoodrživu avio kompaniju do ljeta"(VIDEO)

Sada je trenutak za neki novi početak. Cilj je da napravimo novu, modernu, efikasnu, samoodrživu avio kompaniju koja će biti zasnovana na tržišnim principima, saopštio je izvršni direktor kompanije "To Montenegro" Predrag Todorović na konferenciji za medije.

Todorović je istakao da za državu ovo nije trošak nego investicija.

"Imati nacionalnu avio kompaniju je potreba, želimo da građani Crne Gore imaju povezanost sa Evropom i svijetom", kazao je Todorović.

On je istakao i da je cilj da nova avio-kompanija ToMontenegra bude operativna prije ljeta.

Todorović se inače vratio iz Francuske gdje je radio 10 godina, kako bi dao svoj doprinos državi Crnoj Gori, saopštio je danas.

Istakao je da su za potrebe ToMontenegra kupljena dva aviona koje je Montenegro erlajns imao na lizingu.  

"Ono što je prijetilo Crnoj Gori je da ti avioni budu oduzeti zato što nijesu plaćane rente i da državi budu dostavljene fakture za prekid ugovora, sa svim penalima. Iznos je teško procijeniti i iznosila bi sigurno 45 miliona eura, ako ne i više. Uspjeli smo te avione da kupimo za upola manje novca i te avione imamo u svom vlasništvu zauvijek", kazao je Todorović.

On je dodao da su ta dva aviona baza za dalji razvoj kompanije.

"Niko ne pravi avio-kompaniju sa dva aviona. Mi ćemo imati i tri, četri i pet aviona kompanija će se razvijati fazno", naveo je Todorović i dodao da će na taj način i zapošljavati ljude kako bi se kompanija razvijala na tržišnim principima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.