LP

"Kolona kamenovana bez razloga, na raspologanju smo državnim organima da se utvrdi istina"

Tragično je i žalosno što se intenzivira nasilje u Nikšiću i što svjedočimo incidentima u kojima Nikšićani stupaju u međusobne konflikte, navodi se u saopštenju učesnika auto kolone i svjedoka incidenta u Župi.

"To je posljedica dosadašnjeg zanemarivanja nacionalizma, velikosrpstva, političke zloupotrebe Srpske pravoslavne crkve i direktnog miješanja političkih i ekonomskih centara moći iz susjedne Srbije. Jasno je da ne postoji iskrena namjera za pomirenje već naprotiv da se podstaknu podjele i produbi jaz i animozitet između građana istog grada po vjerskoj, političkoj i nacionalnoj osnovi", navodi se u saopštenju.

Auto kolona sa zastavama Crne Gore je kako ističu bila kamenovana bez ijednog razloga.

"Žao nam je što je određene naše sugrađane isprovocirala nikšićka mladost koja je pjevala crnogorske pjesme i nosila crnogoska obilježja koja jednako pripadaju svima bez ozbira na naše razlike. 

Bilbordi političkog pokreta Ne damo Nikšić, iza kojeg snažno stoji Srpska pravoslavna crkva a rođački i episkop Joanikije, postoje na više lokacija u gradu. Auto kolona je po više puta prošla pored svakog od njih. Ne stoje tvrdnje da su učesnicima auto kolone bilbordi smetali na bilo kojoj lokaciji u gradu. Da je tako zašto bi bilbordi bili prihvatljivi u bilo kojem drugom dijelu grada a ne i u Župi. To je manipulacija kako bi se opravdalo nasilje onih koji ne govore istinu kada javno kažu da je mir njihova nacija. U praksi su agresivnog i neprimjerenog ponašanja koje vodi oštećenju privatne imovine, podizanju tenzija i ozbiljnim povredama", navodi se u saopštenju učesnika auto kolone.

Dolje potpisanu su se stavili na raspolaganje nadležnim državnim organima kako bi se utvrdile sve činjenice, spustile tenzije i zaustavila politička propaganda i manipulacija:

ime i prezime, adresa
Jelena Markovic Krsta Kostica 1/6
Marjan Međedović, Vidrovan 
Anka Boljević,Trg Božane Vučinić.
Ljubisav Zižić, Bulevar 13 Jul 
Pavle Žižić, Bulevar 13 Jul 
Nikola Žižić, Bulevar 13 Jul 
Slobodan Žuguć, Bulevar 13 Jul 
Ilija Bojović, Školska ulica Kličevo
Jole Bojović, Školska ulica Kličevo
Novak Zeković, Kličevo
Dragana Marković, Kočanska 
Igor Gojković, VI Crnogorske brigade 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.