Počela procedura imenovanja sedam ambasadora
Đorđe Radulović

Počela procedura imenovanja sedam ambasadora

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) započelo je proceduru imenovanja ambasadora u državama u kojima su opozvani šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava, saopšeno je Danu iz resora vanjskih poslova na čijem je čelu ministar Đorđe Radulović.

Iz MVP-a, međutim, ističu da o imenima budućih diplomata za sada ne mogu da govore.

"Shodno diplomatskoj praksi, imena kandidata za ambasadore se ne saopštavaju javnosti dok ne dobiju agreman, odnosno saglasnost države prijema za obavljanje funkcije. Za imenovanje šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava nijesu predviđeni posebni rokovi", kazali su iz MVP-a.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako su istakli, predano radi na tome da pomenuta mjesta budu popunjena u što skorijem periodu.

Podsjećamo, na predaju dužnosti su pozvani ambasadori u Srbiji - Tarzan Milošević, u BiH - Obrad Stanišić, Darko Pajović u Kini, Miodrag Vlahović u Vatikanu, Sanja Vlahović u Italiji, Vera Kuliš u Njemačkoj i ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.