SZO: Nećemo se osloboditi virusa do kraja godine
Ilustracija

Nerealno razmišljanje

SZO: Nećemo se osloboditi virusa do kraja godine

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da je nerealno razmišljanje da će se svijet osloboditi kovida-19 do kraja ove godine.

Direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan rekao je da bi, međutim, tragičnost korona-krize mogla da se izbjegne smanjivanjem broja hospitalizovanih i preminulih, prenosi Blic pisanje Gardijana.

On je dodao da je virus i dalje taj koji ima kontrolu, posebno s obzirom na porast broja novozaraženih prošle nedjelje, nakon šest uzastopnih nedjelja pada brojki.

"Bio bi vrlo preuranjeno i nerealno misliti da ćemo se do kraja godine osloboditi virusa, ali ako budemo pametni možemo da završimo sa hospitalizacijama, smrtima i tragedijom u vezi sa pandemijom", rekao je Rajan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.