Zdravko Krivokapić

Krivokapić

"Međunarodna zajednica da pomogne u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije"

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet je nove Vlade, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rješavanju tog problema.

On je za Independent kazao da korupcija nije samo problem Crne Gore, već i drugih država.

Krivokapić je naveo da su javne budžetske rezerve korišćene za kupovinu skupih stanova za prijatelje vlasti, sva papirologija je zataškana, a ogromne količine kutija sa dokumentacijom koja je sadržala detalje o korišćenju javnih sredstava su uništene.

"Ne pričamo o desetinama hiljada, već o desetinama miliona eura", rekao je Krivokapić u video intervjuu "Zašto bi dodjela stana nekome ko to zaslužuje bila tajna?"

Independent je konstatovao da je Crna Gora, zajedno sa Albanijom, postala jedna od glavnih usputnih stanica u globalnoj trgovini narkoticima.

U tekstu se navodi da bi Crnoj Gori bilo lakše da se bori sa korupcijom, da postoje ozbiljniji napori da se stane na kraj korupciji širom Evrope, uključujući i istočnu Evropu i države Balkana gdje mito, zloupotreba javnih sredstava i nivo odgovornosti postaju sve gori.

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je prioritet ove Vlade. Pozivamo međunarodnu zajednicu da nam pomogne da riješimo ovaj problem", kazao je Krivokapić.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.