Vlada usvojila novu sistematizaciju: Smijenjeni stari pomoćnici direktora UP-a, izabrani novi

Vlada usvojila novu sistematizaciju: Smijenjeni stari pomoćnici direktora UP-a, izabrani novi

Pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smijenjeni su večeras sa funkcija, potvrđeno je "Vijestima" iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Abazović je i prje par dana najavio smjene u Upravi policije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Brđanin je prošle sedmice postavljen za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, "Vijestima" je rečeno da je Vlada usvojila sistematizaciju, nakon čega su glasali za razrješenje pomoćnika.

Tom sistematizacijom predviđeno je znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan.

Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin dok formalno ne bude izabran za direktora obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

Postavljeni novi pomoćnici

Nakon razrješenja dosadašnjih pomoćnika direktora Uprave policije, Vlada je večeras imenovala nove, pišu "Vijesti".

Najznačajniji, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala povjeren je Dejanu Kneževiću.

Sektorom Specijalne policije rokovodiće Miloš Rakonjac, koji je do sada bio u Protivterorističkoj jedinici.

Dosadašnji pomoćnik saobraćajne policije Dragan Klikovac imenovan je za vršioca dužnosti pomoćnika u Sektoru granične policije, a Sektor za suzbijanje pranja novca i finansiranje terorizma povjeren je Saši Maškoviću. Mašković je do sada bio u Specijalnom policijskom odjeljenju.

V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin, obavljaće i funkciju pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

Oni će za početak obavljati funkciju vršioca dužnosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.