"Dobričanin poslanik koji nosi kokardu ispod maske"

Iznošenjem svog stava o četništvu, poslanik Vladimir Dobričanin je udario na tekovine naše slavne istorije i temeljne vrijednosti antifašizma na kojima je izgrađena ova država, saopštio je Savjet mladih Demokratske partije socijalista.

Nažalost, konstatuju u Savjetu mladih, sve ove godine, koliko već živi u Crnoj Gori, nijesu bile dovoljne da Dobričanin prihvati vrijednosni sistem savremene Crne Gore i da četnički pokret smjesti tamo gdje pripada - među poražene snage, koje su sarađivale sa fašistima.

Podsjetimo, poslanik u Skupštini Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da su se i partizani četnici borili protiv fašista.

"Pukovnik (Dragoljub) Mihailović je dobio orden od američkog Kongresa, isti kao Šarl De Gol. Ako mislite da su se Amerikanci prevarili i nagradili fašistu... Ja mislim da nisu, ali titoizam i 75-godišnja vladavina komunizma u Crnoj Gori...", kazao je Dobričanin u emisiji Dvogled na Radio televiziji Crne Gore (RTCG).

Savjet mladih DPSa navodi da Dobričanin, danas kao poslanik, predstavlja samo još jednog od onih koji kokardu nosi ispod maske koja sakriva njegov pravi ideološki identitet.

"Juče je maska pala, i saznali smo da nesuđeni direktor Kliničkog centra, kojem je tu funkciju preotela ćerka Branka Radulovića, izjednačava fašizam i antifašizam. Ova epizoda, treba da služi kao opomena građanima da obrate pažnju koga biraju za svoje predstavnike. Onaj ko može da zažmuri nad četničkim pokoljima, da ignoriše njihove žrtve i zločine nad ženama, djecom, masovne zločine nad pripadnicima drugih etničkih grupa, ne samo da nije dostojan da obavlja javnu funkciju, već je ostrašćeni šovinista koji, nakon svih lekcija koje nas je savremena istorija naučila, propagira ideologiju koja veliča jednu naciju, a sa svim drugim se beskrupulozno, zločinački obračunava.", zaključuju iz SM DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.