Računarske prevare: Francuz prevario ženu iz CG za skoro 8.000 eura na ime obrade kredita
ilustracija

Računarske prevare: Francuz prevario ženu iz CG za skoro 8.000 eura na ime obrade kredita

B.R. (26) i K.Ž. (24) državljani Bosne i Hercegovine osumnjičeni su da su izvršili krivično djelo računarska prevara oštetivši za 1.917 eura dva lica iz Crne Gore. F.P.E. (72) iz Francuske sumnjiči se da je prevario jedne lice za 7.746 eura.

Sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo na način što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije  su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju lica i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu - saopštila je Uprava policije.

Francuz prevario ženu iz CG za skoro 8.000 eura

Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, protiv F.P.E. (72) državljanina Francuske, zbog sumnje da izvršio krivično djelo računarska prevara na štetu jednog fizickog lica iz Crne Gore, u iznosu od 7.746 eura.

"Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što je oštećeno lice sa osumnjičenim licem stupilo u kontakt posredstvom jedne društvene mreže, u cilju dobijanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 eura. Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu na način što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita.", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.