Podgorica: Zbog krađa uhapšeno pet osoba

Podgorica: Zbog krađa uhapšeno pet osoba

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode pet lica i uz krivičnu prijavu priveli ih nadležnom državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili dvije krađe i pet teških krađa.

Podgorička policija je u redovnom postupku podnijela krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo krađa.

Sumnja se da je S.A. (21) izvršio krivično djelo teška krađa na štetu Kliničkog centra Crne Gore.

"Osumnjičeni je provalio u prostorije radionice za mašinsko održavanje odakle je otuđio više vrsta alata, radijatorske ventile i bakarne cijevi.Takođe, protiv S.A. je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.", saopštila je Uprava policije.

Nadležnom državnom tužiocu u Podgorici privedeni su uz krivičnu prijavu i D.N. (39) i P.M. (27), oba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa.

"Osumnjičeni P.M. je prilikom boravka u stanu oštećene iskoristio njenu nepažnju i otuđio joj novac iz tašne. Nakon izvršene krađe policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica locirali su P.M. i lišili ga slobode." - kaže se u saopštenju.

 A.A. (23) je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu objekta uslužne djelatnosti.

"Osumnjičeni je boraveći u objektu gdje je čekao da ga usluže, iskoristio trenutak nepažnje prisutne radnice nakon čega je iz kase otuđio novac. Policijski službenici preduzimajući istražne mjere i radnje identifikovali su izvršioca, locirali ga i lišili slobode.", dodaju iz UP.

Slobode je lišen i E.D. (22) zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe na štetu više fizičkih i pravnih lica.

"Kako se sumnja E.D. je u periodu od 18. do 24. februara izvršio krađe na štetu dvije ženske osobe kojima je uz primjenu fizičke sile otuđio lične torbe u kojima se nalazio novac, lične stvari i dokumenta. Krađe je vršio na javnim mjestima.", kazali su iz policije.

Osim toga, E.D. je, kako se dodaje, izvršio i krađu u kiosku trgovinskog preduzeća, u koji je nasilno ušao i otuđio cigarete i prehrambene artikle.

"Preduzimajući operativne i istražne aktivnosti odnosno pregledom izuzetog video materijala službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su izvršioca i došli do saznanja da se nakon izvršenog krivičnog djela sa lica mjesta udaljavao taksi vozilima čime je utvrđen i pravac bjekstva na koji način je on i lociran.", pojasnili su iz policije.

Prilikom hapšenja E.D. je pokušao  da pobjegne policijskim službenicima ali je odmah savladan i priveden u Centar bezbjednosti Podgorica.

"U redovnom postupku podnijeta je krivična prijava protiv A.E. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. Takođe, krivična prijava podnijeta je protiv S.P. (19), višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu na štetu fizičkog lica u čiji stambeni objekat je provalio.", zaključuju iz UP,

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.