OO DPS Nikšić: Vlada postala saučesnik, a građani taoci huligana i šovinista?

OO DPS Nikšić: Vlada postala saučesnik, a građani taoci huligana i šovinista?

Nereagovanjem na nacionalističko divljanje, koje se sinoć dešavalo ispred nikšićkog Centra bezbjednosti, a povodom revanšističke smjene komandira CB Nikšić Darka Mađarića, Vlada i nadležni državni organi su pokazali da nijesu sposobni da zaštite ustavni poredak ove države i da aktivno učestvuju u njegovom rušenju, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

"Državni organi su nijemo posmatrali huligane kako uz sva pirotehnička sredstva, prepoznatljiv ikonografski kolorit i ustaljen repertoar pjesama kojih se stidi svaki zdravorazumni građanin Crne Gore, provociraju građanski mir u našoj državi. Sa ovakvom vlašću Crna Gora srlja u stanje gdje je devijantno ponašanje normalna praksa i gdje pojedinci smatraju da su jači od države. Žalosno je što je sinoć baš ispred zgrade policije ugrožena bezbjednost svih njenih građana", kažu iz nikšićkog DPS-a.

Jučerašnji događaj je dodaju iz ove partije, pokazao da "ili država ne postoji ili se svela na nacionalističko-šovinističku tvorevinu u kojoj se divljanje velikosrpskih i četničkih hordi toleriše".

"Svakodnevno svjedočimo primjerima širenja mržnje, podsticanju podjela i brojnim netrpeljivostima. Upravo su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović odgovorni za revanšizam i šovinizam koji su postali glavni temelji na kojima počiva njihova vlast.

Ubijeđeni smo da će već za dvije nedjelje, upravo Nikšićanke i Nikšićani pokazati šta građani misle o trenutnom režimu, i njegovom naumu da od ponosne, antifašističke, građanske Crne Gore, stvore poniženu državu, bez mehanizma da se odupre pomahnitalom šovinizmu i nacionalizmu", kažu iz DPS Nikšić.

Podsjećamo, uz trobojke, vatromet i baklje, grupa mladića proslavila je sinoć u Nikšiću smjene šefova policije Tihomira Goranovića i Darka Mađarića.

“Nećeš više Mađariću hapsit’ Srbe po Nikšiću”, “Nema više Mađarića, Milo lopove”, pjevali su mladići ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.