Zoo vrt u Pragu potvrdio: Dva lava i gorila pozitivni na koronavirus
Ilustracija

Zoo vrt u Pragu potvrdio: Dva lava i gorila pozitivni na koronavirus

Gorila i dva lava iz praškog zoološkog vrta pozitivni su na kovid 19, objavio je direktor tog vrta koji ne radi jer su u zemlji snazi mjere zatvaranja.

"Lavovi Džamvan i Suši i gorila Ričard su pozitivni na kovid 19. Simptomi su im blagi, kašlju, a Ričard je umoran i izgubio je apetit", napisao je direktor zoološkog vrta Miroslav Bobek na svom Fejsbuk profilu, prenosi agencija Hina.

Direktor je dodao da su se životinje vjerovatno zarazile od osoblja i da će ostale životinje biti testirane.

Češka se suočila s novim porastom broja slučajeva zaraze korona virusom, a stopa zaraze po glavi stanovnika među najvišim je na svijetu. U januaru je grupa gorila u safari parku u zoološkom vrtu u San Dijegu u SAD zaražena kovidom 19.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.