Savjet će tražiti informacije o fabrikama cigareta, zatražio privremeno obustavljanje isplate sredstava građanima za socijalnu i drugu pomoć
Ćalović Marković

Savjet će tražiti informacije o fabrikama cigareta, zatražio privremeno obustavljanje isplate sredstava građanima za socijalnu i drugu pomoć

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou tražiće od svih državnih organa i institucija, koje mogu imati bilo kakve informacije, podatke o svemu što se tiče auto-puta i fabrika cigareta Tara Mojkovac i Novi duvanski kombinat Podgorica.

Rukovodilac stručnog tima Savjeta, Vanja Ćalović Marković, kazala je Vijestima da će od svih institucija izvršne vlasti koje imaju bilo kakve informacije, tražiti i podatke o fabrici oružja Tara iz Mojkovca i Montenegro defence industry iz Podgorice.

Savjet je u petak, na inicijativu Ćalović Marković, odlučio da uputi Vladi preporuku kojom se traži privremeno obustavljanje odlučivanja o isplatama, kao i isplate sredstava građanima za socijalnu i drugu pomoć iz budžetske rezerve.

„Sve dok ne usvoji kriterijume za raspodjelu sredstava kroz izmjene odgovarajućeg pravilnika“, kazala je Ćalović Marković.

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije osnovan je nedavno, a baviće se najsloženijim i najizazovnijim slučajevima u kojima postoji indicija da je bilo koruptivnih radnji.

U Savjetu su potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, predsjednik upravnog odbora Instituta Alternativa, Stevo Muk i redovni profesor Univerziteta Cre Gore, Milan Popović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.