SNP: Svakodnevno se povećava broj građana Nikšića sa biračkim pravom

SNP: Svakodnevno se povećava broj građana Nikšića sa biračkim pravom

OO SNP Nikšić je u saznanju o evidentnom i brojnom dolasku pridošlica u Nikšić, što posebno, istakli su, dolazi do izražaja u periodu koji neposredno prethodi lokalnim izborima u tom gradu.

"Ova nova i zanimljiva pojava je imala, doduše, veliku pomoć Ustavnog suda Crne Gore koji je u novembru prošle godine donio odluku da ne postoji prethodna obaveza glasača da imaju prebivalište u opštini šest mjeseci prije dana izbora, što je novost u zakonodavstvu naše države. 
Svakodnevno se broj građana Nikšića, sa biračkim pravom, na papiru povećava. Naši terenski izvjestioci, koji imaju prebivalište u Šavniku, dostavili su podatak da je iz ovog malog mjesta njih 37 napustilo svoje prebivalište i prijavilo kao novo mjesto stanovanja upravo Nikšić.", saopštili su iz nikšićkog SNPa.

Apeluju na novoformirano savjetodavno tijelo kontrole biračkih spiskova da konačno počne sa radom i da efikasno doprinese legitimnosti i regulaciji izbornog procesa u Nikšiću.

"Naši novi sugrađani promjenom prebivališta su možda postali i socijalni slučajevi pošto u Nikšiću nemaju posla, pa bi ih trebalo i materijalno pomoći i posebno u domenu psihološke pomoći na pojmu shvatanja demokratskog poimanja izbornih procesa. Na ovo se posebno mora obratiti pažnja, naročito kada se imaju u vidu zloupotrebe javnih sredstava u vidu socijalne i materijalne pomoći, čime je odlazeća gradska vlast sebi decenijama obezbjeđivala izvestan procenat  ,,sigurnih glasova ".", navode u saopštenju iz SNPa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.