Ministarstvo i UNICEF: Stati na put vršnjačkom nasilju

Ministarstvo i UNICEF: Stati na put vršnjačkom nasilju

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori će dodatno intenzivirati aktivnosti u prevenciji, borbi i podizanju svijesti o posljedicama vršnjačkog nasilja kojem se, zajedničkim snagama, mora stati na put, poručeno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva i UNICEF-a.

Sastanku su prisustvovali članovi ekspertskog tima Ministarstva, Martin Ćalasan i Danilo Alagić, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu, Marina Matijević, kao i koordinatorka UNICEF-a, Maja Kovačević.

Na sastanku je, kako je saopšteno,  bilo riječi o pravcima buduće saradnje, a jedan od najvažnijih biće borba protiv vršnjačkog nasilja, pri čemu će se još intenzivnije raditi na prevenciji, na osnovu već uspostavljenog sistema za ranu identifikaciju djece u riziku.

"Poručeno je da će se nastaviti saradnja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koja se u navećoj mjeri odnosi na unapređenje kvaliteta i inkluzivnosti predškolskih servisa, a u cilju pružanja kvalitetne podrške cjelovitom razvoju djece od najranijeg uzrasta. Radiće se, takođe, i na daljem unapređenju inkluzivnog obrazovanja kroz uvođenje inovativnih i efikasnih pristupa nastavi, prilagođenih potrebama svakog djeteta.", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se dodaje, istakli da je zajednički interes razvoj sistema kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja zasnovanog na upotrebi digitalnih tehnologija, obuhvaćenost sve djece inovativnim modelima obrazovanja, ali i kontinuirani rad na usavršavanju nastavnika.  

U namjeri da se ova tema razradi i utvrde buduće aktivnosti, biće, najavljeno je, organizovan Koordinacioni sastanak za digitalno obrazovanje, u kojem će učešće uzeti svi relevantni nacionalni i međunarodni partneri Ministarstva u ovoj oblasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.