Osniva se Kuća zdravlja u Podgorici
Foto: Facebook

Pružaće psihosocijalnu podršku i pomoć građanima

Osniva se Kuća zdravlja u Podgorici

Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine Glavnog grada naći će se odluka o osnivanju Kuće zdravlja, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

"Ideja nam je da, na jednom mjestu, pružimo psihosocijalnu podršku i pomoć našim sugrađanima, ali i članovima njihovih porodica", navo je Vuković na Fejsbuku.

Kako je istakao, prioritetne grupe u radu Kuće zdravlja biće žrtve porodičnog nasilja, vršnjačkog nasilja, osobe koje se suočavaju s problemom bolesti zavisnosti, osobe u povećanom riziku ili sa potvrđenim HIV/AIDS nalazom, osobe sa narušenim partnerskim i porodičnim odnosima, sugrađani koji se bore sa problemom neplodnosti, osobe koje se suočavaju sa teškim oboljenjima ili invaliditetom članova porodice, sugrađani kojima je potrebna podrška zbog gubitka bliske osobe, pripadnici LGBTQ populacije, lica koja trpe mobing.

"Osim zapošljenih u Glavnom gradu, u radu Kuće zdravlja će učestvovati nevladine organizacije koje će biti izabrane na konkursu", kazao je gradonačelnik Podgorice.

1549250041969495988789656241495189244515761n

Foto: Facebook

Kuća zdravlja će raditi u Ulici Novaka Miloševa. U toku je adaptacija prostora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.