Velika akcija njemačke policije: Više od 500 policajaca na terenu, hapse osumnjičene za trgovinu drogom
Ilustracija

Velika akcija njemačke policije: Više od 500 policajaca na terenu, hapse osumnjičene za trgovinu drogom

Njemačka policija je rano jutros izvršila više pretresa i uhapsila osam osoba povezanih sa krajnje desničarskom mrežom osumnjičenom za trgovinu drogom i pranje novca, javila je njemačka agencija DPA.

Više od 500 policajaca, uključujući i pripadnike specijalnih jedinica, pretreslo je 27 stanova i prodavnica u nekoliko njemačkih država.

Pritvorene osobe su stare između 24 i 55 godina, navodi policija i dodaje da još traga za dokazima poput luksuznih automobila.

Javni servis MDR javlja da su osumnjičeni povezani sa dvije različite neonacističke grupe koje su navodno bile zadužene za trgovinu drogom, a umiješane su i u trgovinu ilegalnim oružjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.