SNP: Praćenje i snimanje dokaz da smo živjeli u zarobljenoj državi
SNP

SNP: Praćenje i snimanje dokaz da smo živjeli u zarobljenoj državi

U moru afera bivše vlasti koje se ovih dana otkrivaju posebno mjesto pripada onoj o praćenju i snimanju pokojnog mitropolita Amfilohija i lidera nekadašnje opozicije, među kojima i predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića, koje je sprovodila Agencija za nacionalnu bezbjednost, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Socijalistička narodna partija Crne Gore kako je saopšteno, očekuje da ovaj slučaj dobije adekvatan pravni epilog, odnosno da bivši direktor ANB-a Dejan Peručinić i agent Srđa Pavićević, koje je Specijalni policijski tim označio kao odgovorne za ove postupke, budu propisno sankcionisani.

"Ovo je još jedna potvrda naših tvrdnji da smo do 30. avgusta prošle godine živjeli u zarobljenoj, privatnoj državi, u kojoj niko ko je promišljao drugačije od bivše vlasti nije promicao „radaru“ tajnih službi. Klasična politička policija, u funkciji zaštite i opstanka DPS-a i njenog prvog čovjeka, nije se libila da krši pozitivne zakonske propise naše države kako bi svojim šefovima obezbijedila materijale o aktivnostima njihovih političkih oponenata.

Umjesto da prate i sankcionišu pripadnike kriminalnih bandi i klanova u čijim je ratovima stradalo desetine ljudi, ANB se bavila praćenjem nekadašnje opozicije, ne vodeći računa da time krši osnovna ljudska prava. Sigurni smo da je ovo samo početak, te da će se vremenom otkriti sve ono što je rađeno u proteklih trideset godina vladavine DPS-a", kažu iz SNP-a.

Iz ove partije očekuju i nadaju se da će se u poštenom i zakonitom sudskom postupku utvrditi sve činjenice o ovoj aferi i da će svi involvirani dobiti zaslužene kazne.

"Takođe, očekujemo da se ovakvi slučajevi više nikada ne ponove, te da više niko nikad ne bude predmet praćenja i obrade tajnih službi samo zato što ne djeluje u skladu sa željama i potrebama vlasti, ma sa koje strane ona dolazila", zaključuju iz SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.