Prvo pioritetne grupe primaju vakcinu, pa građani koji se prijave putem sajta
Ilustracija

Do juče je vakcinisano 768 osoba

Prvo pioritetne grupe primaju vakcinu, pa građani koji se prijave putem sajta

Tek nakon što se vakcinišu sve prioritetne grupe, u koje spadaju zdravstveni radnici, štićenici domova za stare, starije osobe i oni sa hroničnim oboljenjima, građani će moći putem sajta da se prijave za masovnu imunizaciju.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) “Vijestima” su kazali da je forma upitnika koja se sada nalazi na sajtu covidodgovor.me informativnog karaktera.

“Dakle, popunjavanjem forme građani se ne prijavljuju za vakcinaciju, već ustupaju podatke koji će pomoći da se što bolje organizuje proces imunizacije, shodno raspoloživim resursima i načelnim smjernicama. U relativno skorijem budućem periodu javnosti će da budu predstavljeni konkretni načini prijave za vakcinaciju, kada se završi proces imunizacije prioritetnih grupa koje su definisane Nacionalnom strategijom”, saopštili su iz IJZ.

Stranci koji žive i rade u Crnoj Gori prethodnih dana nisu mogli da iskažu interesovanje za vakcinaciju putem sajta covidodgovor.me.

“Vijesti” saznaju da će i stranci sa stalnim prebivalištem u Crnoj Gori moći da se vakcinišu kada krene masovna imunizacija opšte populacije. I predstavnici diplomatskih službi interesovali su se prethodnih dana da li će oni i članovi njihovih porodica moći da se vakcinišu.

“Diplomate mogu biti uključene u prioritetne grupe koje su od značaja za funkcionisanje države, a za članove njihovih porodica će se primjenjivati princip reciprociteta. Ako su porodice crnogorskih diplomata vakcinisane u zemljama gdje obavljaju službu i porodice diplomata iz tih zemalja će biti vakcinisane kod nas”, pojasnio je sagovornik.

Borovinić Bojović juče je saopštila i da je plan da se u narednih nekoliko mjeseci vakciniše 300.000 građana, kako bi se stekao kolektivni imunitet.

Od početka epidemije koronavirusa u martu prošle godine zabilježeno je 74.183 slučaja zaraze koronavirusom. Do juče je vakcinisano 768 osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.