Pljevlja: Počelo saslušavanje policajaca zbog brutalnog prebijanja mladića
Foto: Screenshot, Youtube

Incident tokom protesta zbog hapšenja Vladike Joanikija

Pljevlja: Počelo saslušavanje policajaca zbog brutalnog prebijanja mladića

Tužilaštvo u Pljevljima prethodnih dana počelo je saslušavanje policijskih službenika za koje se sumnja da su 13 maja prošle godine, pretukli Pljevljaka Ognjena Mijatovića, tokom protesta građana zbog hapšenja vladike Joanikija.

To u saopštenju za javnost tvrdi predsjednik Opštinskog odbora Nove Milan Lekić navodeći da su saslušani i starješine Centra bezbjednosti.

"Slučaj brutalnog prebijanja Ognjena Mijatovića 13. maja prošle godine u Pljevljima, tokom spontanog protesta građana povodom hapšenja vladike Joanikija i grupe sveštenika iz Nikšića, još je daleko od formalno-pravnog procesuiranja pred pravosudnim organima države, ali i disciplinskim organima Uprave policije. To je nešto što izaziva stalnu pažnju javnosti, s obzirom da je načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj nedavno saopštio da se znaju imena učesnika incidenta, dok je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović prilikom posjete Pljevljima nagovijestio probleme prilikom utvrđivanja pojedinačne krivice policijskih službenika, pripisujući to lošim mogućnostima identifikacije. Kako smo upoznati Tužilaštvo u Pljevljima ovih dana je konačno počelo sa saslušavanjem policijskih službenika koji se smatraju osumnjičenim u ovom postupku, a među njima su i policijski funkcioneri odnosno starješine Centra bezbjednosti Pljevlja", naveo je Lekić u saopštenju, prenose "Vijesti".

Lekić kaže da građani Pljevalja znaju ko su bili oni koji su te večeri prekoračili svoja službena ovlašćenja, teško zlostavljajući Ognjena Mijatovića, imajući u vidu da je te večeri na ulicama Pljevalja bio veliki broj građana, među kojima su brojni bili i svjedoci incidenta, kao i da postoje foto i video zapisi događaja.

"Građani Pljevalja znaju ko jeste, ali i ko nije nikako mogao učestvovati u vršenju ovog krivičnog djela. Stoga začuđuju providni pokušaji policijskih starješina, prije svega komandira Milana Jovića ali i načelnika Slavulja, da počinjeno nedjelo svale prije svega na one za koje su znali da nisu njihovi politički istomišljenici, jer su ih mobingovali i politički zlostavljali godinama prije događaja koji su srušili višedecenijski režim DPS-a. Dokazi za to, potpuno nedvosmisleni, postoje, i teško da će bilo ko nasjesti na priču ostataka bivšeg režima kako su Srbi i ovog puta prebijali Srbe! Neće biti da je tako niti za to mogu pronaći dokaze i svjedoke, sem odanih poslušnika koji zbog svog minulog rada, koji Pljevljaci dobro poznaju, nemaju kud nazad. Časni policajci, koji su uz to igrom slučaja Srbi i vjernici, a sa kojima smo razgovarali, spremni su da do kraja idu u odbrani svoje kao i časti i ugleda svojih porodica", rekao je Lekić.

Ističe da će u toj borbi imati apsolutno njihovu podršku "kao i podršku svih časnih Pljevljaka, koji su tokom prošlogodišnjih osam mjeseci imali priliku da se u bezbroj prilika uvjere ko je vjera a ko je nevjera".

"Borba za istinu u slučaju sramotnog nasrtaja na Ognjena Mijatovića nije samo borba za zadovoljenje pravde i poštovanje ljudskih prava jednog čovjeka, nego test za pravosudni sistem u cjelini. Poručujemo da je uzaludan trud istaknutih policijskih jurišnika jer na ovom primjeru neće oprati svoje biografije. Oni dobro znaju, baš kao i njihove kolege kojima su naredili da te majske noći suzavcem i batinama rastjeraju svoje sugrađane, ko je osmislio, ko komandovao a ko jedva dočekao da izvrši naredbu. Pljevljaci znaju svakog počinioca ponaosob. Kad bude trebala identifikacija i zakaže forenzika spremni smo da pomognemo. Nema kacige koja može maskirati neke glave koje se decenijama ponašaju kao samozvani oslobodioci Pljevalja", navodi Lekić u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.