Sekulović: Iznošenje stava da su mjere za suzbijanje pandemije usmjerene protiv nacionalnih manjina opasne i nedobronamjerne
Sergej Sekulović

"Cilj je bio da se Vlada pokaže nesposobna za rad"

Sekulović: Iznošenje stava da su mjere za suzbijanje pandemije usmjerene protiv nacionalnih manjina opasne i nedobronamjerne

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zloupotrijebio je situaciju u tom gradu, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, dodajući da je iznošenje stava da su protivepidemijske mjere uperene protiv određene nacionalne manjine vrlo opasno, rizično i nedobronamjerno.

On je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti kazao da je situacija u Tuzima stabilizovana, da je otvoren politički dijalog i da institucije rade svoj posao.

Sekulović je rekao da je iznošenje stava da su protivepidemijske mjere usmjerene protiv određene nacionalne manjine vrlo opasno, rizično i nedobronamjerno.

"Po mom sudu, cilj toga je bio da Vladu pokaže kao nesposobnu ili da pokaže kao faktora nestabilnosti, kao onog političkog činioca koji želi da naruši multietnički sklad. Ova Vlada je apsolutno iza toga da Crna Gora mora funkcionisati u skladu sa tolerantnim i građanskim pristupom i rješavanjem problema", kazao je Sekulović, prenosi portal Vijesti.

On je istakao da je ideja zabrane saobraćaja ka Tuzima iz Podgorice legitimna, ali da odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata u toj opštini nije bila maliciozna.

Sekulović je pozvao građane da poštuju mjere i ukazao da, ako većina građana to ne radi, "ne možemo da strpamo trećinu Crne Gore u zatvor".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.