Katnić: Pobuna u Tuzima podsjeća na devedesete
Milivoje Katnić

"ODT reagovalo ispravno kada je pokrenulo krivični postupak"

Katnić: Pobuna u Tuzima podsjeća na devedesete

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić smatra da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pravilno reagovalo kada je pokrenulo krivični postupak protiv predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja koji je pozvao na nepoštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Katnić je precizirao da je riječ o pozivanju na pobunu, ali da nema prostora za djelovanje specijalnog državnog tužilaštva, kako je to bilo u Budvi, gdje su lokalne službe prošle godine pokušale da blokiraju ulaze u grad i gdje je, podsjetio je, bilo riječi o kriminalnoj organizaciji.

On je kazao da je neophodna reakcija države, ali je pozvao da se nesporazumi rješavaju po zakonu.

"Svi građani moraju da postupaju po zakonu, kao i da za sve što misle da je nepravda da traže ispravku kroz zakonske procedure. Istovremeno država mora da izađe u susret potrebama građana pod istim uslovima. Mora da piše u zakonima da su građani isti pred zakonom i u Tuzima i Podgorici", naveo je Katnić.

On je kazao da je pobuna opasna stvar i da budi nemile asocijacije na devedesete.

"Da rat je tako počeo, ne kažem da će se ovdje desiti, ali krenulo je od balvan revolucija, blokada...", kazao je Katnić.

Zato kažem da država treba da regauje, da izlazi u susret građanim i pod istim uslovima. Mora da piše u zakonima da su isti pred zakonom i građani Tuzi i Podgorice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.