Finska se zatvara na tri sedmice
Ilustracija

Pojavila se nova mutacija virusa korona

Finska se zatvara na tri sedmice

Finska će od 8. marta uvesti mjeru zatvaranja javnog i privrednog života na tri sedmice zbog rasta broja zaraženih virusom korona, saopštila je danas premijer Sana Marin.

Blokada neće podrazumijevati policijski čas, ali će biti zatvoreni restorani, dok će učenici od 13 godina i stariji morati da pređu na nastavu na daljinu, navodi se u saopštenju.

Pored rasta broja zaraženih, stručnjaci su upozorili da se u Finskoj pojavila nova mutacija virusa korona.

Ova varijanta označena je kao "fin-796H" i predstavlja mutirani oblik ranijih sojeva koji su otkriveni u Britaniji i Južnoafričkoj Republici.

Za te sojeve je utvrđeno da se prenose lakše nego raniji oblici virusa korona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.