Krivokapić, Abazović i Borovinić dolaze u 14h

Vlada: Spremni smo da sjednemo sa Đeljošajem i riješimo problem, pojedinac nije i neće biti jači od države

Vlada Crne Gore saopštila je da je spremna da odmah sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem riješi problem oko mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata.

"Povodom novonastale situacije u opštini Tuzi i nepoštovanja važećih epidemioloških mjera, kojima se obezbeđuje zdravlje građana Tuzi i cijele Crne Gore, Vlada je spremna da odmah sjedne za sto sa g. Đeljošajem i riješi nastali problem. Interes države i građana mora biti ispred svih drugih interesa, a nijedan pojedinac nije i neće biti jači od države", poručili su iz Vlade.

Đeljošaj je na svom Facebook nalogu saopštio da će se sastati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u 14sati.

"Konačno me nazvao predsjednik Vlade Crne Gore g. Krivokapić i dogovorili smo sastanak u 14:00 u zgradi opštine Tuzi! Trazio je od mene da održimo sastanak u Vladi Crne Gore, međutim kao predstavnik naroda a znajući da će za mnom doći i okupljeni građani, konačno smo došli do dogovora, da se sastanak održi u Tuzima", napisao je Đeljošaj.

Premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović posjetiće opštinu Tuzi nakon završetka sjednice Vlade, saznaju Vijesti.

Podsjećamo, policija je jutros došla u Tuzi kako bi zatvorila ugostiteljske objekte koji su otvroreni uprkos mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja. Predjsednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da su blokirali međunarodni put i da se neće pomjeriti dok ne dođu Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

Đeljošaj je Javnom servisu kazao da su Tuzani jutros blokirali međunarodni put Podgorica-Tuzi-Skadar.

"Saobraćajnicu smo blokirali kako bismo odbranili ustav naše države Crne Gore. Od juče šaljem poruke premijeru i vicepremijeru. Pisao im kao predsjednik opštine, a ne lično. I sinoć, evo i danas. Ne znam kako da stupimo u kontakt sa njima da dođu na razgovor. Želimo dijalog, a ne probleme", rekao je Đeljošaj.

Građane Tuzi koji su se okupili u centru nazvao je vrijednim ljudima koji bi, kako je kazao, trebalo da su na njivama, a ne da brane Ustav Crne Gore od Vlade Crne Gore.

"Lokali rade i radiće Ja sam donio odluku na osnovu zakona, koji mi daje pravo da utvrdim radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata. Oni su rješenje o radu donijeli od opštine. Pozivamo da nema diskriminacije. Zašto? Mi smo u prvoj grupi. Tabelu je napravio IJZ, nismo mi. Mi smo u zelenoj zoni. Ako je neko u Crnoj Gori pokazao kako se poštuju mjere, to smo mi", rekao je Đeljošaj.

Sve je ovo nazvao osvetom premijera i vicepremijera.

"Nema ovdje politike. Ja ovdje predstavljam instituciju, a ne partiju. Rješenje je u razgovoru. Neka dođu da pričamo", rekao je Đeljošaj.

Neće, kaže, dopustiti da im se na silu nešto nameće,

"Neće moći. Prepadanje policijom i tužilaštvom ovdje ne može da se sprovede. Nijesmo prekršili nijednu mjeru", kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.