"Čekamo Krivokapića i Abazovića na ulici da razgovaramo"

Policija zatvara kafiće u Tuzima, Đeljošaj i građani blokirali put

Policija je došla u Tuzi kako bi zatvorila ugostiteljske objekte koji su jutros otvroreni uprkos mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.Predjsednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da su blokirali međunarodni put i da se neće pomjeriti dok ne dođu Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

"Moraju da pričaju sa nama, da vidimo zašto nas diskriminišu i šta im smeta ovdje. Ne može na silu da se nametne ništa", kazao je u uključenju  Bojama jutra na TV Vijesti Đeljošaj.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je kako prenose Vijesti, rekao policajcima da traži od njih da obavijeste tužilaštvo da će, "ako se ovo nastavi", pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

On je kazao da su ugostiteljski objekti u tom gradu jutros otvoreni i podsjetio da je sinoć donio odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Tuzima.

Podsjećamo, Đeljošaj je sinoć na Fejsbuku najavio da će danas, uprkos zabrani, svi ugostiteljski objekti u Tuzima raditi od sedam do 18 sati.

Inače, novim mjerama Instituta za javno zdravlje (IJZ) predviđeno je zatvaranje lokala i u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Đeljošaj je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se obratio premijeru i potpredsjedniku Vlade Crne Gore, pozivajući ih javno na sastanak.

"Niko se nije javio, svi ćute, ne odgovaraju na naše zahtjeve. Htjeli smo dijalog, da nam se objasni zašto i po kom osnovu su ugostitelji u Tuzima diskriminisani, jer svi znamo da naša opština pripada prvoj grupi. Bez obzira što je u okruženju bilo zaraženih, kod nas nije bilo eskalacije", rekao je Đeljošaj,prenosi portal RTCG.

Tvrdi da niko od nadležnih državnih institucija ne želi komunikaciju s Opštinom Tuzi, pa su bili primorani da na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi donesu odluke iz njihove nadležnosti.

Kaže da ih ni jutros niko nije kontaktirao: "Ja sam od sedam sati u Tuzima, po lokalima. Izviđamo situaciju sa svim našim službama. Kontrolišemo poštovanje mjera. Skandalozno je pokušati Tuzi poniziti".

Na pitanje zašto smatra da je u pitanju politička odluka, Đeljošaj odgovara: "Zato što iz prve grupe u nijednoj opštini nijesu zatvoreni ugostiteljski objekti".

Podsjeća da u Tuzima nema rasta broja zaraženih.

"Nezvanično sam čuo da je odluka donijeta jer dio građana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima. To nije problem Opštine Tuzi, već institucija", rekao je Đeljošaj.

On tvrdi da odluka koju je donio nije nezakonita, te da je u skladu s ovlašćenjima predsjednika opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.