Ovan nakon šišanja 35,4 kilograma lakši

Ovan nakon šišanja 35,4 kilograma lakši

Za svakog ko je tokom karantina imao problem da se ošiša jer frizerski saloni nisu radili, vjerovatno će razumjeti kroz šta je prošao ovan Barak. Njegovo runo je toliko naraslo da više nije mogao ni da vidi kada ga je spasilo jedno australijsko društvo za zaštitu životinja.

Barak, čije je runo težilo impozantnih 35 kilograma, živio je u divljini države Viktorija.

Spasioci su rekli da je vjerovatno u nekom trenutku pripadao nekoj farmi, ali da godinama živi u šumi blizu Lensfilda, oko 65 kilometara sjeverno od Melburna.

„Čini se da je Barak nekada imao vlasnika, jer je označen“, rekao je spasilac životinja Kajl Berend, prenosi Rts.

Nakon više nego dobrodošlog šišanja, Barak je 35,4 kilograma lakši.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.