Zeković: Imenovanje Brđanina najozbiljnije i nakvalitetnije imenovanje novih vlasti
Zeković

Zeković: Imenovanje Brđanina najozbiljnije i nakvalitetnije imenovanje novih vlasti

Imenovanje Zorana Brđanina za direktora Uprava policije je do sada najozbiljnije i nakvalitetnije imenovanje novih vlasti zbog kojeg čestitku zaslužuje i ministar unutrašjih poslova Sergej Sekulović, ocijenio je Aleksandar Saša Zeković, dugogodišnji aktivista za ljudska prava i član i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije 2005-2020.

"Odluka da sa imenuje tzv. liaison officer se pokazala praktičnom i uspješnom. Zahvaljujući njemu komunikacija Savjeta sa Policijom, na svim nivoima, je postala bliža, sadržajnija i urednija. Uz svakodnevni kontakt i konsultacije, to je vodilo efikasnijem postupanju i kvalitenijim ocjenama  Savjeta za građansku kontrolu rada policije koji je Brđanina, zbog pokazane profesionalnosti i posvećenosti, pohvalio i kod javnosti Crne Gore. Ta saradnja je rezultirala i pokretanjem zajedničke izdavačke produkcije.", naveo je Zeković.

Brđanin je, prema riječima Zekovića, profesionalac koji je posvećen bezbjednosti i punom poštovanju ljudskih prava.

"On je starješina koji odlično poznaje i vlada standardima a posebno je otvoren prema konstruktivnim kritikama i promjenama. Uvjeren sam da će se Brđanin opredijeliti i za novi pristup u upravljanju policijskom organizacijom koji će osigurati očuvanje i dalje razvijanje njene samostalnosti, operativne i profesionalne nezavisnosti i unaprjeđenje ukupne odgovornosti, posebno prema pravima i slobodama građana. Posebno ga pozivam da se odupre svim političkim pritiscima i da ne dozvoli da Policija postane žrtva političkih i stranačkih kadrovskih intervencija.", naveo je Zeković.

Kako je naveo, uvjeren je da će se Brđanin opredijeliti i za novi pristup u upravljanju policijskom organizacijom koji će osigurati očuvanje i dalje razvijanje njene samostalnosti, operativne i profesionalne nezavisnosti, uz stalno jačanje odgovornosti, posebno prema pravima i slobodama građana_ki.

"Posebno ga pozivam da se odupre svim političkim pritiscima i da ne dozvoli da Policija postane žrtva političkih i stranačkih kadrovskih intervencija.", zaključio je Zeković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.