Radojica Zeković napustio zatvor, sud usvojio zahtjev za uslovni otpust
Radojica Zeković sa jednog od ranijih privođenja, Foto: Pobjeda

Osuđen za dvostruko ubistvo

Radojica Zeković napustio zatvor, sud usvojio zahtjev za uslovni otpust

Viši sud u Podgorici usvojio je zahtjev za uslovni otpust Nikšićanina Radojice Zekovića, koji je zbog ubistva Vladimira Rakočevića i Adalberta Šuta u bašti lokala "Jadranska straža“ u Budvi osuđen na 17 godina zatvora, potvrdio je Pobjedi njegov advokat Ranko Radonjić.

Zeković je juče, nakon što je rješenje o uslovnom otpustu postalo pravosnažno, napustio spuški zatvor.

On je odslužio dvije trećine kazne na koju je osuđen i tako je stekao uslov da ostatak provede van zidina zatvora.

Viši sud je u obrazloženju ovakve odluke naveo da Zekoviću uslovni otpust traje do 2024. godine. Ukoliko bi počinio neko drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna do godinu dana, odluka bi bila opozvana.

Prošle godine i drugi osuđeni u ovom slučaju, Nikšićanin Dragan Zindović ćeliju je zamijenio kućnim pritvorom.

Apelacioni sud u novembru 2013. potvrdio je presudu Višeg suda u Podgorici četvorici okrivljenih u predmetu "Jadranska straža“ u kojem se desilo dvostruko ubistvo Vladimira Rakočevića i Adalberta Šuta, ukrajinskog državljanina.

Okrivljeni Dragan Zindović, Radojica Zeković, Rajko Knežević i Aleksandar Zečević osuđeni su na po 17 godina zatvora presudom koju je izreklo krivično vijeće sudije Dragoja Jovića.

Presudom Višeg suda koju je izreklo vijeće sudije Mušike Dujovića u avgustu 2010. godine, Zindović, Zeković, Zečević i Knežević osuđeni su na po 17 godina zbog ubistva Rakočevića i ukrajinskog državljanina Šuta i ranjavanja Jankovića. Oni su, prema optužnici oko 18 sati toga dana, nakon što su po prethodnom dogovoru Rakočević, Šut i Jankovići ušli u baštu "Jadranske straže“, iz pripremljenog oružja, tri pištolja i revolvera, prema njima ispalili više hitaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.