Brđanin pripremio akt o sistematizaciji, ukidaju se mjsta pomoćnika

Brđanin pripremio akt o sistematizaciji, ukidaju se mjsta pomoćnika

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin pripremio je akt o sistematizaciji na osnovu kojeg će svi policijski funkcioner biti neraspoređeni. Danu je potvrđeno da će aktom o sistematizaciji, ako se s tim slože predstavnici Vlade, doći do spajanja SBPOK-a Zorana Lazovića i Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi Enis Baković, čime će automatski biti ukinuta radna mjesta dvojice pomoćnika.

Pošto kod njih ne postoji volja da sami napuste te funkcije, ovo je jedino i najbrže zakonsko rješenje i način da se Lazović spriječi da eventualnim žalbama odlaže svoju smjenu, prenosi Dan.

Osim ukidanja radnih mjesta za dvojicu pomoćnika, aktom o sistematizaciji svi funkcioneri Uprave policije će biti neraspoređeni od komandira i pomoćnika do načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti.

Kako cijeli sistem u Upravi policije ne bi bio paralisan, svi oni, osim Lazovića i Bakovića, ostaće na svojim radnim mjestima i obavljati redovne aktivnosti nekoliko dana dok ne dobiju rješenja o novom rasporedu.

U novom sektoru koji će se sastojati od SBPOK-a i kriminalističke policije biće imenovan novi pomoćnik.

Planirano je da akt o sistematizaciji bude objavljen do petka, a već u toku naredne nedjelje Brđanin će imenovati svoje najbliže saradnike, a potom i načelnike centara bezbjednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.