BS: Osuđujemo prijetenje upućene predsjedniku HGI, nadležni da reaguju
Bošnjačka stranka

"Ruši se građanski i antifašistički koncept Crne Gore"

BS: Osuđujemo prijetenje upućene predsjedniku HGI, nadležni da reaguju

Bošnjačka stranka osuđuje prijeteće poruke upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanoviću i poziva nadležne organe da otkriju identitet osoba koje stoje iza njih i hitno ih procesuiraju.

"Svjedoci smo porasta govora mržnje na društvenim mrežama, čemu značajno doprinose neodmjerene izjave koje stižu iz određenih političkih krugova. Prijetnje upućene predsjedniku HGI i bivšem poslaniku Adrijanu Vuksanoviću su, nažalost, posljedica otvorenog targetiranja pripadnika manjinskih naroda od strane onih koji bi da uruše građanski koncept Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz BS-a vjeruju da slobodna Crna Gora, koja je građena na temeljima antifašizma i multietičnosti ima snage da se odupre ovakvim pojavama.

"Stoga, pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju na direktne prijetnje upućene Vuksanoviću, pronađu počinioce, privedu ih licu pravde i na taj način pokažu da u građanskoj Crnoj Gori nema mjesta govoru mržnje”, zaključuje se u saopštenju

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.