PG: Masovna tuča u dvorištu škole, mladić povrijeđen

U dvorištu podgoričke osnovne škole ,,Milorad Musa Burzan“ sinoć se dogodila masovna tuča u kojoj je devetnaestogodišnjak ranjen nožem.

Prema medijskim navodima, ranjen je Srđan Gazivoda (19).

On je u Urgentni blok Kliničkog centra primljen sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša, prenijele su Vijesti.

Policija je tokom noći identifikovala više od 20 učesnika tuče.Upoznat je državni tužilac, prenosi isti izvor.

CARM: Masovna tuča maloljetnika u petak, u fokusu policije da budu dvorišta škola

Prema informacijama koje posjeduje Centar za afirmaciju i razvoj mladih u petak 19. februara dogodila se još jedna masovna tuča uz upotrebu hladnog oružja čiji su učesnici bili maloljetnici uzrasta od 10 do 12 godina.

 Riječ je o učenicima OŠ ,,Milorad Musa Burzan“ i OŠ ,,Vuk Karadžić“. Tokom spomenutog događaja maloljetna lica koristila su noževe i drugo hladno oružje. Slučaj je prijavljen policiji, a brojna maloljetna lica nakon događaja odvedena su svojim kućama uz pratnju policije. Tokom ovog događaja niko od učesnika nije povrijeđen - kazali su iz CARMa.

IMG2897

Nedavno je Crnu Goru potresao slučaj vršnjačkog nasilja u Baru što govori da je ova društvena anomalija široko rasprostranjena.

Centar za afirmaciju i razvoj mladih i ranije je zauzeo stav da blaga kaznena politika ohraburuje nasilnike da vrše nasilje, a da nedovoljno djelovanja u okviru vaspitno-obrazovnog sistema dodatno doprinosi veoma niskom nivou svijesti kod mladih kada je riječ o vršnjačkom nasilju. 

"Niz je i faktora koji podstiču nasilnike da vrše nasilje. Pored porodičnih faktora koji u velikoj mjeri utiču na ponašanje adolescenata u odnosima sa vršnjacima veliku ulogu igra i uticaj okruženja i svega onoga što se u tom okruženju događa. Sve to neophodno je sagledati sa psihološkog i sociološkog ugla.Pozivamo Upravu policije da u narednom periodu u fokusu njenih službenika budu dvorišta osnovnih i srednjih škola, koja su nerijetko epicentar vršnjačkih tuča i vandalizma. Takođe, pozivamo sve roditelje da dodatno obrate pažnju i svoju djecu usmjere ka mirnom rješavanju problema.", poručuju iz CARMa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.